Behandeling


De drie meest voorkomende behandelingen voor slaapapneu zijn de CPAP, de MRA en de SPT.

Deze behandelmethoden worden vergoed door de ziektekostenverzekeraar.


Voor de slaapstoornis insomnie kan in veel gevallen een slaaptherapeut worden ingezet.


CPAP

CPAP (Continious Positive Airway Pressure)


Het CPAP apparaat (zie afbeelding) houdt onder lichte overdruk gedurende de nacht uw luchtwegen open. Het apparaat, een soort luchtpomp, blaast via een slang en een masker lucht in. Het moet in principe de rest van uw leven iedere nacht gebruikt worden.


CPAP-leverancier

Onze CPAP-leveranciers zijn Total Care en Vivisol..


NIEUWS


Nieuwe locatie in

Maastricht


Vanaf april 2024


MRA (Mandibulair Repositie Apparaat)

Snurken is het vibreren van de zachte weefsels van de keelholte zoals tong, huig en zacht gehemelte. Dit wordt vooral veroorzaakt door het ontspannen van de tongspier tijdens het slapen. Het zachte weefsel zakt naar beneden en blokkeert de luchttoevoer en gaat trillen bij het inademen. Wij zorgen snel voor een echte oplossing waardoor het snurken en/of de slaapapneu verleden tijd zijn.


De snurkbeugel (MRA) is een speciaal voor u op maat gemaakte beugel die u voor het slapengaan in doet. Deze duwt de onderkaak licht naar voren, de luchtweg komt vrij en het snurken en de ademstops worden voorkomen.


MRA beugel, snurkbeugel

Aanmeten van de beugel


Wij werken nauw samen met gespecialiseerde tandartspraktijken die de beugel voor u aanmeten bij u in de buurt.


Ervaring van gebruiker


Dhr. K: Het gaat beter. Ik moest in het begin aan de beugel wennen. Nu slaap ik er in principe iedere nacht mee. Ik word rond 06.00 uitgerust wakker en kom goed de dag door tot 22.00 's avonds. Partner zegt dat ik minder snurk.


Dhr. Z. Ik slaap rustiger en ben minder vaak wakker. Ik voel mij fitter en kan fysiek meer aan. Ik slaap bijna iedere dag met de MRA. Geen snurk meer gehoord, soms licht.

SECRETARIAAT

SPT (Sleep Position Trainer)


Van der Oudermeulenlaan 1

2243 CR Wassenaar

070-2211162


Night Balance

Snurkt u vooral op uw rug? De slaap positie trainer (SPT) is een relatief nieuwe therapie vooral gebruikt bij patiënten met een milde en houding gerelateerde vorm van slaapapneu. De SPT helpt de patiënt om rugligging tijdens de nacht te voorkomen, waardoor er geen of nauwelijks snurkklachten of apneus meer zijn.

Patiëntwaardering

                                           SlaapoefentherapieVoor de slaapstoornis insomnie kan in veel gevallen een slaaptherapeut worden ingezet. Deze kan bijvoorbeeld helpen bij het verbeteren van de slaaphygiëne. Uiteraard kan dit eventueel samengaan met eerder genoemde behandelingen. Lees hier meer over wat u zelf kunt doet om uw slaaphygiëne te verbeteren.