Slaapapneu Service verricht in de meeste gevallen een Polysomnografie onderzoek. Hiervoor komt u naar een van onze locaties  waar de onderzoeksmedewerker de apparatuur installeert. Vervolgens vertrekt u weer naar huis om thuis te slapen, dit om zo veel mogelijk de eigen omgeving aan te houden. De volgende dag brengt u de recorder en de sensoren terug.

Wat meet het slaaponderzoek (polysomnografie)? 

Een volledig slaaponderzoek heet PolySomnoGrafie (PSG). Hierbij meten we de volgende onderdelen:

  • U krijgt elektroden op het hoofd om de slaapdiepte te meten, de slaapfasen en of u vaak wakker bent 's nachts. Ook kijken we naar de nachtelijke ademhaling en het zuurstofgehalte van uw bloed. Het slaaponderzoek registreert uw hartritme (ECG) en de lichaamspositie  - dit laatste om te kijken of u bij slaapapneus of snurken dit in alle slaaphoudingen doet. Dit onderzoek is het meest uitgebreide slaaponderzoek dat er is en het geeft de dokter alle benodigde informatie.

Meer informatie over het onderzoek vindt u hier.


Na het onderzoek maakt een van de analisten in 2 dagen tijd een analyse van uw registratie  Wij nodigen u uit voor een afspraak bij de medisch specialist die met u de uitslag en indien nodig een behandeling bespreekt. Uw huisarts is steeds nauw betrokken bij dit proces.

Vergoeding

Polysomnografie wordt vergoed door uw ziektekostenverzekering. Lees meer >

E-mailen
Bellen
Info