Diagnostiek

Indien er uit een screening door de huisarts of andere arts blijkt dat er een verdenking is van slaapapneu kan u bij ons terecht voor diagnostiek. Uw huisarts vindt ons op Zorgdomein (om u digitaal te verwijzen) in Amsterdam, Bergen op Zoom, Den Bosch, Den Haag Dordrecht, Emmen en Rotterdam. Aanmelden gaat via het secretariaat in Den Haag. Wij werken laagdrempelig en in nauwe samenwerking met uw huisarts.

Het slaaponderzoek

Bij diagnostiek verrichten wij een volledig slaaponderzoek, waarmee wij uitzoeken of u slaapapneu heeft en ook in welke mate. U bespreekt de uitslag met de medisch specialist en indien nodig volgt de behandeling.

Wat meet het slaaponderzoek (polysomnografie)? 

Een volledig slaaponderzoek heet PolySomnoGrafie (PSG). U krijgt elektroden op het hoofd om de slaapdiepte te meten en of u vaak waker bent 's nachts. Het onderzoek registreert de nachtelijke ademhaling en het zuurstofgehalte van uw bloed. Ook meet het slaaponderzoek de lichaamspositie  - dit om te kijken of u bij slaapapneus of snurken dit in alle slaaphoudingen doet. Dit onderzoek is het meest uitgebreide slaaponderzoek dat er is en het geeft de dokter alle benodigde informatie.

Voor dit onderzoek komt u naar een van onze locaties, waar de onderzoeksmedewerker de apparatuur installeert. Vervolgens vertrekt u weer naar huis om thuis te slapen. De volgende dag brengt u de recorder en de sensoren terug.

Een van onze analisten maakt in 2 dagen tijd een analyse van uw registratie  Wij nodigen u uit voor een afspraak bij de medisch specialist die met u de uitslag en indien nodig een behandeling bespreekt. Uw huisarts is steeds nauw betrokken bij dit proces.

Vergoeding

Polysomnografie wordt vergoed door uw ziektekostenverzekering. Lees meer >E-mailen
Bellen
Info