Behandeling

De drie meest voorkomende behandelingen voor slaapapneu zijn de CPAP,  de MRA en de SPT.

CPAP (Continious Positive Airway Pressure)

Hiermee worden uw luchtwegen ’s nachts onder geringe overdruk opengehouden.

 

 

 

Het apparaat, een soort luchtpomp, blaast via een slang en een masker lucht in.

Het moet in principe de rest van uw leven iedere nacht gebruikt worden.

Onze CPAP-leveranciers is Medidis.

 

 

 

 

 

MRA (Mandibulair Repositie Apparaat)

Snurken is het vibreren van de zachte weefsels van de keelholte zoals tong, huig en zacht gehemelte. Dit wordt vooral veroorzaakt door het ontspannen van de tongspier tijdens het slapen. Het zachte weefsel zakt naar beneden en blokkeert de luchttoevoer en gaat trillen bij het inademen. Wij zorgen snel voor een echte oplossing waardoor het snurken en/of de slaapapneu  verleden tijd zijn.

 

 

De snurkbeugel (MRA) is een speciaal voor u op maat gemaakte beugel die u voor het slapengaan in doet. Deze duwt de onderkaak licht naar voren, de luchtweg komt vrij en het snurken en de ademstops worden voorkomen.

De snurkbeugel wordt aangemeten door een gespecialiseerde tandarts. Wij werken nauw samen met tandartspraktijk Landscheiding Mariahoeve (Den Haag), Amstel Dental (Amsterdam), tandartspraktijk Prakken (Emmen), tandartsenpraktijk Friends4dents (Rosmalen) en  tandartsenpraktijk Bas van Pelt (Tilburg).

 

 

SPT (Sleep Position Trainer)

De SPT is een relatief nieuwe therapie die vooral ingezet wordt bij patienten die een milde vorm van slaapapneu hebben en dat met name hebben in rugligging. De SPT helpt de patient om rugligging tijdens de nacht te voorkomen, waardoor er geen of nauwelijks apneus meer zijn.Alle behandelmethoden worden vergoed door de ziektekostenverzekeraar.

E-mailen
Bellen
Info